CHP’li gençler, Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan döneminde Merkez Mahallesi’nde yaptırılan ancak daha sonra göreve gelen AKP’li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından yapılan değişiklikle Osmanlı Parkı’na dönüşen Uğur Mumcu Parkı’nın ismini iade etti.
Üzerinde Uğur Mumcu’nun fotoğrafıyla birlikte “Uğur Mumcu Parkı” yazılı tabelayı parka diken CHP’li gençler, daha sonra bir basın açıklaması yaptı. CHP İlçe Başkanı Alaattin Erbaş, CHP Gençlik Kolları Başkanı Sadık Özmat ve çok sayıda partilinin katıldığı eylemde, 31 Mart sabahında AKP’li belediye tarafından Esenyurt’ta adı değiştirilen tüm sokak, cadde, park ve tesislere eski isimlerinin iade edileceği vurgulandı.
Gençlik Örgütü’nden Çağlar Toksoy’un okuduğu basın açıklamasında, özetle şu görüşlere yer verildi:
Üzülerek görüyoruz ki; Esenyurt’taki yerel iktidar halkına onuruyla hizmet etmek için şehit olmuş gazeteci arkadaşlarımızın isimlerinden rahatsızlık duyuyor. Bakın Uğur Mumcu Parkı’nın adını Osmanlı Parkı olarak değiştiren, dahası Uğur Mumcu’nun adını görevde oldukları 10 yıl boyunca bir kez bile telaffuz etmeyen bir belediye başkanı ile karşı karşıyayız. Necmi Kadıoğlu’nun cumhuriyetle hesaplaşmasına tanık oluyor Esenyurt yıllardır. Tonguç Baba Caddesi’ni Kiler Caddesi olarak değiştirmek neyin göstergesidir? Deniz Gezmiş Caddesi’nin tabelasını defalarca çaldırıp, yavuz hırsız misali “ben tabelanın yenisini yaptıracağım” dedikten sonra çalınan tabelaların belediyenin bahçesinde bulunmasını kim, bize nasıl açıklayabilir? Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi önündeki Nazım Hikmet heykelinin boş ve korumasız bir araziye diktikten hemen sonra “kimliği belirsiz” kişiler tarafından “çalınmasını” kim izah edebilir? Mehmet Ali Aybar Spor Tesisleri’nin adının Necmi Kadıoğlu Stadı olarak değiştirilmesi sadece bir ego göstergesi mi?
“YARATTIĞINIZ KARANLIK PERDEYİ GENÇ ELLERİMİZLE YIRTACAĞIZ”
Buradan ilan ediyoruz ki; adlarından bile korkarak itibarsızlaştırmaya çalıştığınız bütün aydınlarımızın adlarını da onurlarını da 31 Mart sabahı yeniden Esenyurt’un sokaklarına, parklarına iade edeceğiz. Yaratmaya çalıştığınız karanlık perdesini, genç ellerimizle yırtarak, Esenyurt’ta giydirmek istediğiniz deli gömleğine razı olmayacağız, kabul etmeyeceğiz.”
TÜBİTAK’dan TTO desteği
Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu’nun 2011yılında aldığı karar doğrultusunda oluşturulan TÜBİTAK Teknoloji Transfe rOfisleri (TTO) Destekleme Programı; üniversitelerdeki bilgi ve teknolojinin uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesi, üniversite ve özel sektör kuruluşları arasında işbirliği oluşturulması ve sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin üniversitede üretilmesine yardımcı olunması amacıyla faaliyet gösteren TTO’ların kamu kaynakları ile desteklenmesini sağlıyor.
TÜBİTAK tarafından desteklenecek TTO’lara yıllık 1 Milyon TL’ye kadar hibe desteği verilecek. Her yıl yapılacak değerlendirmeler sonucu destek süresi 10 yıla kadar uzatılabilecektir.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!