banner30

Zirai Eğitimin Başlamasının Yıl Dönümü

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ekonomik gelişme için tarım sektörünün gelişmesinin çok önemli olduğunu belirterek, “bütün sanayileşmiş ülkeler tarımda da çok ileriler. Sanayileşme olmadan tarım, tarım olmadan sanayileşme olmuyor. Tarım sektörü de ancak eğitimle gelişiyor” dedi.

10 Ocak 2014 Cuma 11:31
Zirai Eğitimin Başlamasının Yıl Dönümü
banner12

Bayraktar, Türkiye’de zirai eğitimin başlamasının 168. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ülke tarımsal potansiyeli ve koşulları da dikkate alındığında, tarımsal eğitimin değerinin daha iyi anlaşılacağını belirtti.

Ziraat mühendisliği eğitiminin insandan-toprağa çok geniş bir alanı kapsadığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

“Tarımda zenginlik yaratan ülkeler, tarımsal yayımın önemini algılamıştır. Tarımla geçimlerini sağlamaya çalışan çiftçilerin resmi eğitimin dışında, işletme düzeyinde yönetim ve yeni teknolojik gelişmeler ile ilgili eğitimine de özen göstermişlerdir. Bir tarımsal işletmenin mevcut sorunlarının çözümü için kullanılan en etkin araç güncel, pratikte uygulanabilir ve yüksek düzeyli bilgi transferidir. Bu transferin kalitesi, yani bilginin veriliş biçimi ve çiftçiler tarafından alınış derecesi büyük önem taşıyor.

Ülkemizin tarımsal üretimde dünya ile rekabet edebilir koşullara gelmesi, eğitimin kırsal alanda yaşayanlara ulaştırılabilmesi ve yaygınlaştırılabilmesi için, tarım sektörüne hizmet verecek elemanların kaliteli eğitim ve öğretim alması çok önemlidir. Bu konuda, sektörde yer alan tüm paydaşların da, bilginin çiftçiler tarafından üretim sürecinde ve etkin bir biçimde kullanılmasını sağlamak için eğitime katkı sağlaması gerekiyor.”

“TZOB ÇİFTÇİLERE YÖNELİK HER TÜRLÜ EĞİTİM FAALİYETİNİ DESTEKLİYOR”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak bu sorumluluğu yerine getirebilmek amacıyla çiftçilere yönelik her türlü eğitim faaliyetini desteklediklerini bildiren Bayraktar, şu bilgileri verdi:

“Bu çerçevede, çiftçimizin tarımdaki yeniliklere daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İş- Kur ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile imzalanan protokoller kapsamında, farklı illerde bulunan Ziraat Odalarına mensup çiftçilerin ve teknik personelin, bölge ihtiyacına göre belirlenen çeşitli konularda eğitim almaları sağlanmaktadır. Birliğimiz, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik ile getirilen sistemin, yerleşmesi ve geliştirilmesi yönünde de önemli çalışmalar yapmaktadır. Ziraat Odalarımızın teknik ve idari seviyesinin yükseltilmesini sağlamak amacıyla, daha fazla teknik eleman istihdam eder hale gelmesi de her zaman Birliğimizce desteklemektedir.”

Ziraat mühendislerinin Türkiye’nin gerçeklerine ve çağın koşullarına uygun olarak yetişmesi gerektiğini belirten Bayraktar, çevre bilinci ve sorumluluğuna sahip, tarımsal teknolojiye hakim ve en önemlisi çiftçiyle yan yana, donanımlı ziraat mühendislerinin, Türk tarımına büyük katkı sağlayacağına inandıklarını bildirdi.

Şemsi Bayraktar, açıklamasında, “bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve üreticilerimiz adına, bu alanda 168 yıl boyuncau emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler: Zirai Eğitim

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
banner22
Ocak Sayımız
Haber Verin
Seçimin Nabzı
Hava Durumu
Tümü Anket
Yerel Seçimlerde Kime Oy Vereceksiniz?

NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

SPOR TOTO SÜPER LİG

Tür seçiniz:
Linkler
E-Gazete
  • Hürriyet - 11 Ocak 2014 Manşeti
Sen de Yaz
Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri
Siz de yazmak istemez misiniz?
Ziyaretçi Defteri
Arşiv

banner18